Два дена колата ми съскше системно някъде около ДВГ и климатика спря да духа студено. Някой да има представа ориентировъчно колко ще струва услугата за отстраняване на проблема + пълнене ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Климатик . . . . няма фреон - има жега
Collapse
X
-
60 лв е само пълненето, но след като е изтекъл изведнъж, явно има някакъв проблем, отстраняването на който ще струва допълнително.
Аз така отидох миналото лято, защото постепенно задуха само топло. В крайна сметка студеното ми излезе 250 лв и два дена разглобяване и сглобяване при майстора - смяна на гумените о-рингчета, пресостат, пълнене, празнене..._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Не се пълни с фреон а с някакъв гас 134 или нещо такова.
Разликата между автосервиз (ремонт на климатици) и хладилен сервиз е само в имената. Даже в автосервизите в повечето случаи нищо не разбират. Машината за пълнене е еднотипна-налива охладителната течност и масло (специално около 30гр).
ПоздравиAlfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Първоначално публикувано от vovataНе се пълни с фреон а с някакъв гас 134 или нещо такова.
макар че все още има хладилници термокингове и коли със климатици пълни със този забранен от еколозите фреонтъиче правилно каза човека фреон си е
и незнам но мисля че нямаше разлика дали ще ти сипат 650 или литър знам че по 60 лв взимат
Comment
-
Първоначално публикувано от DimitrixПървоначално публикувано от vovataНе се пълни с фреон а с някакъв гас 134 или нещо такова.
макар че все още има хладилници термокингове и коли със климатици пълни със този забранен от еколозите фреонтъиче правилно каза човека фреон си е
и незнам но мисля че нямаше разлика дали ще ти сипат 650 или литър знам че по 60 лв взимат
За това ако сте със стара инсталация (със старите дюзи) и нов фреон - ОТБЕЛЕЖЕТО ГО!
Иначе никой климатикаджия няма да рискува и първо ще ви източи стария фреон до дъно!
Comment
-
Nikiboy не мисля че ще гръмне компресора
а просто няма да работи
защото всеки фреон си има налиагане при което работи
а R134a e най-разпространения фреон и не мисля че няма да може да го намери освен ако не търси в някое село с население 50 човека
макар че съм сигурен че там все ще има някой хладилник след 90-те и пак ще си намери
а и не се сещам за много коли който работят с различен
Поздрави
Comment
Comment